Kampot Biberi - TİG
Piper nigrum, 4 ila 5 metre yüksekliğinde oval yapraklara sahip bir sarmaşık olup, Kampot ilindeki küçük dağların (phnom) zirvelerinde, yakınındaki Siam Körfezi'nin deniz rüzgarlarıyla süzülen bir ortamda gelişir. Bu ağacın meyveleri, farklı olgunluk derecelerinde salkımlar halinde toplanır. Siyah biber, yeşil olarak toplanır, ardından doğal olarak kurutulur ve oksitlenir, en son olarak da elle seçilir.
Kamboçya'da biber yetiştiriciliği çok eski bir geçmişe sahiptir. Kampot biberi, 13. yüzyılda Khmer İmparatorluğu tarafından kabul edilen Çinli diplomat Zhou Daguan'ın yazılarında geçmektedir. 19. yüzyılda Fransız koruması altında teşvik edilen bu kültür, 1974 ile 1995 yılları arasında Kızıl Kmerler döneminde tamamen yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalmıştır. Neyse ki kurtarılan Kampot biberi, 2010'dan beri Kamboçya'nın coğrafi koruma işareti (IGP) alan ilk ürünüdür.
Net ağırlık: 100 gr
İçindekiler: Kampot siyah biber
Botanik tür: Piper nigrum
Hasat dönemi: Şubat - Nisan